Door wie

Ik ben Dave Alderden D.O.-MRO, uw osteopaat bij Osteopathie Lingewaard. Mijn praktijk is geopend in 2013. Ik voer met passie mijn beroep uit. Osteopathie is voor mij:

De oorzakelijke, grondige en totale aanpak van klachten (de analyse van het hele lichaam).

Dit inspireert mij enorm. Als osteopaat kan ik mij onderscheiden van andere disciplines. Bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, nekpijn, lage rugpijn en maagklachten ga ik op zoek naar de dieperliggende oorzaken.

Als osteopaat ga ik op zoek naar de verschillende factoren die uw belastbaarheid verminderen en klachten kunnen veroorzaken. Dit is bij iedere patiënt verschillend. Als osteopaat behandel ik u daarom niet volgens een standaard protocol.
Ik ben ervan overtuigd dat deze benadering van lichamelijke klachten de meest effectieve en totale aanpak is.

Menselijke puzzel

Het lichaam werkt als een soort puzzel. Als er een puzzelstukje ontbreekt kunnen er klachten ontstaan. Als osteopaat vind ik het belangrijk dit ontbrekende puzzelstukje te vinden zodat het lichaam kan herstellen en uw klachten verdwijnen.

Erkend Osteopaat

Ik ben een erkend osteopaat. Een erkende osteopaat heeft achter zijn naam de toevoeging D.O.-MRO staan en is ingeschreven bij het NRO
(Nederlands Register voor Osteopathie) en is lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.)

Stukje verleden

Ik heb 14 jaar gewerkt als fysiotherapeut in Duitsland. In de praktijk waar ik werkte kwamen mensen regelmatig terug met dezelfde klacht. Ik kon deze klachten als fysiotherapeut niet altijd verklaren.

Ik heb mezelf vaak de vraag gesteld: zijn er meerdere, dieperliggende oorzaken die kunnen leiden tot een bepaalde klacht? Hiervoor had ik meer kennis nodig van het menselijk lichaam. Dit heeft mij ertoe gemotiveerd om in 2008 de vijfjarige studie aan de International Academy of Osteopathy te Gent (België) te gaan volgen.

In 2012 heb ik deze studie succesvol afgerond. Als osteopaat kan ik nu ook de oorsprong van de klacht behandelen in plaats van alleen de locatie waar de klacht zich uit.

Wetenschappelijk onderzoek osteopathie

In het 5e jaar van mijn studie heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar:

‘Het effect van een behandeling van de lamina bij vrouwen met klein bekkenklachten op de drukverdeling en belasting in de voeten’

Dit was een afstudeeropdracht waarvoor ik slaagde met ‘credit’. Hierdoor werd ik toegelaten tot het Casuïstiek Internationale Jury Examen in Gent te België, waar ik 30 Juni 2012 voor slaagde.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd en we hebben twee zonen. Ik woon in Bemmel en ik houd van de sportmentaliteit die daar heerst.

Ik ben een fanatiek sporter. Ik tennis bij tennisclub Bemmel en ik voetbal. Ik loop graag hard om mijn conditie op peil te houden en ik sta als jeugdvoetbaltrainer bij sportclub Bemmel op het voetbalveld. Ik vind bewegen prettig maar ook belangrijk.

Contact

Als osteopaat streef ik naar de meest effectieve behandelstrategie met als grondprincipes een:

  1. veilige,
  2. oorzakelijke,
  3. grondige,
  4. deskundige en
  5. totale aanpak.

Ik hoop u snel in mijn praktijk te mogen verwelkomen. Neem gerust contact met mij op als u nog vragen heeft.

Dave Alderden

Voor wie?
Wat is osteopathie?